Adatkezelési Szabályzat (Érvényes 2020. augusztus 10. naptól)
Cookie (sütik) tájékoztató

1. Az adatkezelő neve, cégjegyzékszáma:

A cég rövidített elnevezése: Adler Taxi Kft. (Továbbiakban: adatkezelő)

Cégjegyzékszám: 14 09 315441

2. Az adatkezelő címe (Székhely):

7400 Kaposvár, Vak Bottyán u.95.

3. Az adatkezelő elérhetőségei

E-mail cím: euro700taxi@gmail.com

Központi telefonszám: +36-82-666-666

4. Az adatkezelés megnevezése

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 5. § (1) bek. a) pontja alapján az érintett hozzájárulása.

5. A kezelt adatok

  • Az on-line / mobil alkalmazáson keresztül leadott rendeléshez szükséges regisztrációnál kötelezően megadott adatok: Név, Telefonszám, E-mail cím
  • Az Euro 6X6 Kaposvár Mobilapplikációval kapcsolatos és az ott megadott adatok adatkezelési irányelve: http://holataxi.hu/adatvedelmi-tajekoztato/
  • A telefonon történő taxirendelés során kötelezően, vagy a felhasználó önkéntes tevékenységének következtében megadott adatok: megrendelő neve, céges rendelés esetén cégnév, megrendelő telefonszáma. A megrendeléshez megadott minden cím és naptári adatok.
  • A felhasználó önkéntes tevékenysége által megadott profiladatok.
  • A telefonon történt taxirendelés rögzített hanganyaga.

6. Az adatkezelés célja

  • A regisztráció során megadott adatok felhasználásának célja, a felhasználó azonosítása, jogosultságainak ellenőrzése, kezelése.
  • A taxirendelés során megadott adatok felhasználásának célja, hogy a megrendelő által megadott időben és helyen, a pontos taxi szolgáltatást biztosítsuk. Ezen adatokat az adatkezelő, a saját zárt rendszerében tárolja.
  • A profiladatként megadott adatok felhasználásának célja, a felhasználó kényelmének biztosítása. Ezen adatok körében, a taxi szolgáltatáshoz tartozó utazási szokásokkal kapcsolatos adatokat statisztikai célokra is felhasználjuk, mely statisztika az adatkezelő szolgáltatásai minőségének javítására szolgálnak. Személyes adatokat harmadik személyeknek/félnek nem ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra.
  • A vonatkozó jogszabályi kötelezettségek maradéktalan teljesítése.

7. Az adatkezelés időtartama

A felhasználó által kötelezően, vagy a felhasználó önkéntes tevékenységének következtében megadott fuvaradatokat, a Kormány 176/2015. (VII.07-e) Korm. a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló rendelete 16.§ 3) bekezdésének rendelkezése alapján, az Adler Taxi Kft. legalább 3 hónap időtartamig őrzi meg.

A felhasználó által kezdeményezett regisztrációjának, vagy taxirendelés adatainak törlése során, az adatkezelő legkésőbb 5 munkanapon belül törli a felhasználóhoz kapcsolódó összes olyan adatot, mely a weboldal használatához szükséges.

8. Az adatkezelő a Facebook remarketing kódját használja.

Ennek körében a következő tájékoztatást adjuk: cookie élettartam: 30 nap;

Adatkezelés célja: Facebook hirdetések személyre szabása; további információk: http://hu-hu.facebook.com/help/cookies/

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A cookie-k használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

9. Közösségi oldalak

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook/Google+/Youtube stb. közösségi oldalakon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.

Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook/Google+/Twitter/Pinterest/Youtube/Instagram stb. közösségi oldalakon, és “tetszikelte” a weboldalt.

Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, népszerűsítése.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon

10. Az adatkezelési tájékoztató módosításának lehetősége

Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót egyoldalúan módosítsa. A megrendelő a módosítás hatálybalépését követő taxi megrendelésével elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

11. Az adatkezelő adatkezeléssel kapcsolatos jogai

Az Adler Taxi Kft. a megadott adatokat a taxi szolgáltatással kapcsolatos marketing célra felhasználhatja. A rendeléskor megadott elérhetőségeken tájékoztatást küldhet a megrendelőnek újdonságokról, fejlesztésekről, akciókról.

Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja. Személyes adatokat harmadik személyeknek nem ad át.

Az Adler Taxi Kft. a taxirendeléskor történő telefonbeszélgetéseket a Kormány 176/2015 számú rendeletében szereplő rendeleti kötelezettsége alapján rögzíti és tárolja. Erről szóló tájékoztatásnak az Adler Taxi Kft. ezen tájékoztató szöveg nyilvános közzétételével az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (3) bekezdése szerint tesz eleget.

12. A felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos jogai

Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az Adatvédelmi törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is. További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse munkatársunkat az euro700taxi@gmail.com e-mail címen.

 

euro700taxi.hu – SÜTIK / COOKIE-K TÁJÉKOZTATÓ

Mi is az a süti?

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor Ön egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

Milyen sütiket használunk?

A sütik lehetnek olyan ideiglenesen használt program-kiegészítők, amelyek csak a böngészés időtartama alatt maradnak a számítógépén, vagy lehetnek állandóak, amelyek a böngésző-beállításban meghatározott ideig maradnak az eszközön.

A cookie-k segítségével gyűjtött adatok névtelenek, és semmilyen módon nem kapcsolódnak az Ön személyes adataihoz. Ezen funkciók végrehajtásához semmilyen szolgáltatást nem veszünk igénybe. A reklámokat elhelyező cégek is lehetővé teszik, hogy elutasítsa a célzott reklámokat. Ebben az esetben nem tiltja le a cookie-k használatát, de megakadályozza, hogy ezek a vállalatok bizonyos adatokat felhasználjanak és gyűjtsenek.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütik a weblap működéséhez, annak különböző funkcióihoz szükségesek. Ha ezeket letiltjuk, a weblap nem működik megfelelően, például elérhetetlenné válnak a honlap megszokott szolgáltatásai. Ezek a sütik nem tartják meg a böngészés közben begyűjtött adatokat, a használt számítógép és a weblap közötti kommunikációt könnyítik meg, adatcsomagjaik a honlapon belüli navigálást teszik egyszerűbbé vagy adatveszteséget és adatátviteli hibákat szűrnek ki.

Funkcionális sütik

A funkcionális sütik a felhasználó által indított kommunikáció megkönnyítésére szolgálnak. Ha ezeket eltávolítjuk, a kapcsolódó szolgáltatásokat nem lehet a honlapon igénybe venni. Az adatok a weblap elhagyása után már nem állnak rendelkezésére részünkre. Általában ezek a sütik tárolják az adott látogató nyelvi beállításait, felhasználói nevét illetve megjegyzik az internetes vásárláskor mentett kosarakat.

Adatgyűjtő / statisztikai sütik

Az adatgyűjtő sütik a visszatérő látogatók felismerését teszik lehetővé. Ezek a sütik csak a felhasználó egyedi azonosítóját tartalmazzák (mindegyik süti különböző azonosítót használ), és egyéb felhasználói adatot nem. A felhasználó által meglátogatott weboldalak, a látogatással töltött idő és az esetleges hibaüzenetek megjegyzése a feladatuk, elemzésük segít az internetes felhasználói élmény javításában.

Célzott reklám

A célzott reklám sütik harmadik fél kezelésében álló adatcsomagok, amelyek célja, hogy relevánsabb reklámtartalmat szolgáltassanak a felhasználóknak. Megjegyzik a felkeresett oldalakat, személyes adatokat is gyűjthetnek, ez a legtöbb esetben a felhasználó IP-címét jelenti. A sütik által tárolt információ harmadik fél részére is kiadható. A Google hirdetésekkel kapcsolatos adavédelmi irányelveiről ide kattintva tájékozódhat.

A sütik karbantartása

Önnek lehetősége van arra, hogy karbantartsa és/vagy tetszés szerint törölje a sütiket. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos tudnivalókért látogasson el az AllAboutCookies.org webhelyre. Ön törölni tudja a számítógépén tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudja tiltani a telepítésüket. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogat egy adott oldalra, manuálisan el kell végeznie egyes beállításokat, és számolnia kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.

Tárhelyszolgáltató:

Cég rövid megnevezése: Dotroll Kft.
Székhely: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
Cégjegyzékszám: 01 09 882068
Tel.: +36 – 1 – 432 – 3232
Fax: +36 – 1 – 432 – 3231
Web: https://dotroll.com
E-mail: support@dotroll.com

Mobilapplikációhoz fűződő cégadatok:

Cég rövid megnevezése: Mobile LBS Kft.
Székhely: 7625 Pécs, István utca 7. 1. em. 6.
Cégjegyzékszám: 02 09 078039
E-mail: info@whereis.eu
Adatvédelmi felelős: Fehér Olivér
Adatvédelmi felelős elérhetőségei: oliver.feher@whereis.eu / +36 72 998 605

Kaposvár, 2020.08. 10.